Taller "Compostatge comunitari"

18.04.2019

Dissabte 11 de maig a les 10:30 hores. 

Horts d'Oci de Vinalesa 

Sinopsi

A la natura no existeixen residus, sinó cicles naturals i sostenibles en els que qualsevol resta d'un organisme suposa un recurs per a un altre. La vida es comporta d'una manera cíclica. En un bosc a la tardor, per exemple, es veu que les fulles dels arbres cauen a terra i, juntament amb trossos de branques, excrements d'animals o herbes, passen a una fase de descomposició. Hi intervenen molts elements i factors en el procés: el sol, l'aigua, la calor o el fred, diferents espècies vives com larves, cucs, cargols, fongs i multitud d'insectes. A poc a poc, es transforma tot en humus, aquesta terra de color fosc, amb una olor característica de terra bona i una textura esponjosa. L'humus, per efecte de la pluja, s'incorporarà de nou al sòl i contribuirà a la continuïtat del cicle de la vida alimentant altres espècies vegetals que, a la vegada, alimentaran les espècies animals.

Les restes orgàniques que generem a les nostres llars poden servir per a regenerar els sòls i fer que siguen més productius. Per tant, no s'han de veure com un residu, sinó com un recurs molt valuós.

La fracció orgànica representa quasi la meitat de la bossa de fem, separar-la fa que reciclar la resta de materials siga molt més fácil, evitant el seu transport i gestió en plantes de tractament. Compostar és barat, fácil i bo ja que millora els sòls i redueix el consum d'adobs químics i la quantitat de deixalles que es porten als abocadors o a les plantes de valorització. 

Compostar és sotmetre la matèria orgànica a un procés de transformació per a obtindre compost, un adob natural. 

Jornada de portes obertes dels Horts d'Oci de Vinalesa per aprendre, d'una manera pràctica, a fer compost de qualitat per al teu balcó, jardí o terrat.

Entitat

Ecologistes en Acció és una confederació de més de 300 grups ecologistes distribuïts per pobles i ciutats. Forma part de l'anomenat ecologisme social, que entén que els problemes ambientals tenen el seu origen en un model de producció i consum cada vegada més globalitzat, del que deriven també altres problemes socials, i que cal transformar si es vol evitar la crisi ecològica.

Per això, realitza campanyes de sensibilització, denúncies públiques o legals contra aquelles actuacions que danyen el medi ambient, alhora que elabora alternatives concretes i viables en cadascun dels àmbits en els quals desenvolupa la seua activitat.

© Setmana Inquieta | Tots els drets reservats.
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar