Xarrada "Medicina personalitzada en el tractament del càncer de mama"

20.04.2019

Dijous 9 de maig a les 19:30 hores.

Espai Cultural la Nau 'Julio Martínez Blat'.

Sinopsi

Intentar conéixer la biologia i les alteracions d'un tumor cancerigen per a poder aplicar el tractament més adequat. Això és la base de la medicina personalitzada. Perquè siga una realitat el pilar fonamental és la investigació. Així es poden conéixer les alteracions biològiques de les cèl·lules tumorals i sobre la seua base aplicar un tractament individualitzat. 

Una de cada huit dones té probabilitat de patir càncer de mama, però si es detecta en fases primerenques es cura en un 85% dels casos. Cada vegada l'atenció a les pacients amb aquesta malaltia és més personalitzada i això està ajudant a reduir els tractaments amb quimioteràpia.

"Les dones han de perdre la por a aquesta malaltia. Es pot curar, tenim taxes de curació molt elevades".

En aquesta xarrada la doctora Anna Lluch, oncòloga i investigadora de prestigi internacional, destacarà els avanços que s'han produït en els últims anys en la lluita contra el càncer, com ara el coneixement del genoma o els tractaments amb immunoteràpia.  

"Malgrat que cada vegada hi ha més càncer, també la medicina és més capaç de fer-li front". 

Conferenciant

Anna Lluch Hernández es va graduar per la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València en 1978. Va realitzar la residència en l'especialitat d'Hematologia i Oncologia Mèdica a l'Hospital Clínic Universitari de València. En 1985 va obtindre el grau de Doctora i el Premi Extraordinari de Doctorat també per la mateixa universitat. Ha gaudit d'estades en centres estrangers rellevants, com l'Institut de Tumors de Milà (Itàlia) o l'Hospital MD Anderson Cancer Center de Houston (Estats Units)

Des de 2010 és catedràtica de Medicina de la Universitat de València, on prèviament havia sigut professora titular; i des de 2015, cap de Departament del Servei d'Hematologia i Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic de València. Ha sigut coordinadora de cursos de Doctorat en la Facultat de Medicina i directora de més de 30 tesis doctorals. Se li han concedit 9 beques d'investigació com a investigadora principal en projectes de l'Institut de Salut Carles III i altres 9 com a investigadora col·laboradora, a més de rebre altres projectes finançats per diversos ministeris o la Generalitat Valenciana.

És també avaluadora i membre del Comitè Editorial de diverses revistes nacionals i internacionals. És membre de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica, de l'European Society for Medical Oncology i de l'American Society of Clinical Oncology. Ha sigut vocal de la Junta Directiva de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (1998-2000), vicepresidenta de la Societat Espanyola de Senologia (2002-2005), de la revista de la qual actualment és l'editora cap, membre de la Fundació d'Estudis Mastològics, assessora del Programa de diagnòstic precoç de càncer de mama de la Comunitat Valenciana (1993-2004), membre del Comitè Assessor del pla del càncer de la Comunitat Valenciana (2003-2004 i 2005-2007), membre del Comitè Assessor del Programa de càncer hereditari a la Comunitat Valenciana (2004) i presidenta de la Comissió de tumors de l'Hospital Clínic Universitari de València (1999-present), entre altres nombrosos càrrecs. Ha rebut nombrosos premis de diverses institucions socials i acadèmiques per la seua gran tasca professional en la lluita i tractament contra el càncer de mama. Entre ells cal destacar: el Premi Isabel de Villena, el Premi Isabel Ferrer de la Generalitat, el Premi Dones Progressistes o l'Alta Distinció de la Generalitat Valenciana, en la categoria de Distinció al Mèrit Científic, atorgat en 2010. És Acadèmica de Número de la Reial Acadèmia de Medicina i Ciències Afins de la Comunitat Valenciana i en l'àmbit universitari caldria ressaltar que en 2014 va rebre la Medalla de la Universitat de València i al novembre de 2018 va ser investida doctora "honoris causa" per la Universitat Jaume I de Castelló. Té 5 sexennis d'investigació.

Ha impartit nombroses conferències, assistit a múltiples reunions, nacionals i internacionals, i ha participat en cursos de formació a Espanya i a l'estranger. És autora d'almenys 10 llibres com a directora a més de participar en nombroses col·laboracions en llibres d'Oncologia Mèdica. Ha publicat més de 300 treballs científics, tant en revistes internacionals com nacionals.

"La investigació ha de traslladar-se al malalt. Sense investigació no hi ha progrés".

© Setmana Inquieta | Tots els drets reservats.
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis! Esta página web fue creada con Webnode. Crea tu propia web gratis hoy mismo! Comenzar